Asociatia CSR Nest a fost fondata in anul 2010 de un grup de specialisti cu experienta atat in mediul corporatist cat si in cel al societatii civile din Romania si din strainatate. Scopul acesteia este de a fi o punte de legătura intre companii si organizatiile nonguvernamentale.
Misiunea Asociatiei CSR Nest este aceea de a oferi solutii si servicii atat sectorului neguvernamental, cat si celui corporatist prin promovarea responsabilitatii sociale in randul societatii civile si al companiilor. De asemenea, asociatia isi mai propune sa contribuie la progresul social, cultural, educational, turistic si de mediu al Romaniei.
Cele cinci valori care stau la baza activitatii noastre sunt:

  • Crearea de valoare adaugata;
  • Dezvoltarea de parteneriate;
  • Generarea unui impact pozitiv pe termen lung;
  • Sustinerea principiilor de sustenabilitate si dezvoltare durabila;
  • Incurajarea initiativelor valoaroase care genereaza schimbari semnificative in timp.

Proiectul ”CSR 4 IMM” porneste de la realitatile pietei locale de responsabilitate sociala corporativa (CSR) si de la gradul de implicare civica a IMM-urilor din Romania. Astfel, daca in prezent conceptul de CSR este cunoscut si aplicat in mare parte de catre companiile multinationale prezente in Romania, multe dintre intreprinderile mici si mijlocii (IMM) active pe piata locala fie nu cunosc acest concept, fie nu au o strategie de CSR.

De ce acest tip de responsabilitate?

Pe de o parte se creeaza atat o imagine mai buna a brand-ului/companiei, cat si o mai buna performanta financiara. Pe de alta parte putem aspira catre normalitate, spre o societate mai buna, permisiva si preocupata de problemele si nevoile umanitatii si de cele de mediu.

 

Pentru mai multe detalii, despre activitatea si proiectele Asociatiei CSR Nest, accesati CSR Nest si nONGuvernamental.