Despre noi

Asociatia CSR Nest a fost fondata in anul 2010 de un grup de specialisti cu experienta atat in mediul corporatist cat si al societatii civile din Romania si din strainatate. Scopul acesteia este de a fi o punte de legatura intre companii si organizatiile nonguvernamentale.

Misiunea organizatiei decurge din numele acesteia, “CSR Nest”, respectiv “cuibul de responsabilitate sociala corporativa”. Concept presupune dezvoltarea de la zero a proiectelor si strategiilor de CSR cu impact crescut in comunitate si care vin in intampinarea unor nevoi reale. Elementul de diferentiere al CSR Nest consta in asistarea companiilor, astfel incat acestea sa-si atinga obiectivele propuse printr-un program de responsabilitate sociala.

Cele cinci valori care stau la baza activitatii noastre sunt:

  • Crearea de valoare adaugata;
  • Dezvoltarea de parteneriate;
  • Generarea unui impact pozitiv pe termen lung;
  • Sustinerea principiilor de sustenabilitate si dezvoltare durabila;
  • Incurajarea initiativelor valoaroase care genereaza schimbari semnificative in timp.

Proiectele Asociatiei CSR Nest sunt concentrate in jurul ideii de a aduce un plus de valoare atat pentru companii cat si pentru ONG-urile din Romania, prin sustinerea acelor initiative cu impact crescut in societatea romaneasca.

nONGuvernamental este un proiect editorial initiat in anul 2012 de Asociatia Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), si preluat la jumatatea anului 2013 de catre CSR Nest. De la momentul preluarii, site-ul a fost regandit ca o platforma de legatura intre ONG-uri si companii pe de o parte, si ca un instrument util pentru toti actorii implicati in domeniul social, pe de alta parte.

La fel ca Asociatia CSR Nest, nONGuvernamental reprezinta o punte de legatura intre sectorul corporatist si societatea civila, si le propune cititorilor un continut editorial structurat pe principalele zone ale domeniului responsabilitatii sociale.

CSR Academy (Academia de CSR) reprezinta o platforma integrata formata dintr-o serie de workshop-uri de informare, constientizare si educare cu privire la implicarea sociala a companiilor. CSR Academy este dedicata deopotriva sectorului corporativ cat si ONG-urilor interesate in dezvoltarea de parteneriate cu companiile pentru dezvoltarea si implementarea de proiecte de CSR.

Banca de Alimente este un proiect de management al donatiilor de alimente dezvoltat in stransa colaborare cu producatori, importatori si distribuitori de produse alimentare. Prin acest proiect, CSR Nest a reusit in 4 ani sa distribuie 86 de tone de alimente la nivel national. Strategia de management al donatiilor este orientata catre zonele cele mai slab dezvoltate economic, cu populatie cu venituri mici.

Mai multe detalii despre activitatea si proiectele Asociatiei CSR Nest gasiti la www.csrnest.ro si www.nonguvernamental.org.