Societatea se afla intr-o continua schimbare, acest fapt atestă tranzitia si evolutia CSR Nest din anul 2010 pana in prezent.
Inceputuri
Asociatia CSR Nest a fost infiintata in anul 2010 cu scopul de a contribui la dezvoltarea socio-economica, culturala si educationala a Romaniei. CSR Nest ofera solutii si servicii mediului de afaceri si organizatiilor societatii civile in domenii precum cel al responsabilitatii sociale corporative (CSR), dezvoltarii organizationale si comunitare, economiei sociale sau proiectelor de mediu, pentru a creste impactul actiunilor lor in comunitate. O alta directie strategica a asociatiei este de a informa si creste gradul de constientizare a publicului larg cu privire la impactul organizatiilor neguvernamentale si ale companiilor responsabile social in comunitatile din care fac parte.
2011 – 2016
„Heineken pentru Comunitati”
Impreuna cu compania HEINEKEN, in anul 2011 am demarat programul de responsabilitate sociala HEINEKEN pentru Comunitat. Timp de 5 ani, prin intermediul acestui program, compania HEINEKEN a investit peste 1,6 milioane RON in finantarea a 33 de proiecte comunitare care au implicat 1.200 de voluntari si au avut 440.000 de beneficiari, in patru comunitati locale: Constanta, Craiova, Miercurea Ciuc si Targul Mures.
2012
„GEAC”
Asociatia CSR Nest preia de la Asociatia Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC), proiectul editorial www.nonguvernamental.org.
2013
„Academia de CSR”
Asociatia CSR Nest in parteneriat cu KPMG Romania a lansat in anul 2013 “Academia de CSR”, o platforma integrata formata dintr-o sesiune de workshop-uri de informare, constientizare, educare cu privire la implicarea sociala a companiilor. Obiectivul secundar al Academiei de CSR a fost acela de a implica organizatiile participante la sesiunile de worksho-uri in propriile lor programe de CSR, finantate prin legea sponsorizarii.
2014-2015
„Voluntariatul”
Impreuna cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania – Filiala Sector 6, am implementat, in calitate de partener, proiectul „Voluntariatul – investitie pentru dezvoltare durabila”. Proiectul a fost finantat in proportie de 85% prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si s-a desfasurat in perioada 2014-2015, a avut o valoare de 35.000 EURO.
2014 (septembrie-noiembrie)
„Edumax”
Pentru lantul authton de pet-shop-uri ANIMAX, Asociatia CSR Nest a dezvoltat si implementat proiectul Edumax, ca parte din strategia de CSR a companiei. Prin acest proiect, ANIMAX si-a propus sa promoveze un comportament responsabil fata de animalele de companie in randul copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, pornind de la ideea ca un animal de companie face parte din familie si reprezinta o responsabilitate.
2014-2015
„ACTIONariat pentru Comunitate”
Asociatia CSR Nest, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, a implementat proiectul ”ACTIONariat pentru Comunitate!”.
In proiect au fost implicate 21 de IMM-uri in activitatile si proiectele derulate de 6 ONG-uri din Bucuresti, cu scopul de a creste coeziunea intersectoriala in solutionarea nevoilor comunitatii din Capitala. In plus, cele 21 de IMM-uri au beneficiat de elaborarea de strategii de responsabilitate sociala, adaptate in functie de specificul lor de activitate. De asemenea, au primit pentru o perioada de doi ani titlul de ”IMM Responsabil Social”.
2018 (octombrie) – 2020 (februarie)
„H2O (water) – Helping to Obtain water”
Este un proiect finantat de Fundatia Coca-Cola, prin The New World Program, in parteneriat cu Global Water Challenge (GWC). Prin acest proiect ne propunem sa crestem gradul de acces la apa potabila provenita din surse sigure si la igiena a locuitorilor din comuna Mischii, precum si sa imbunatatim modul de utilizare a apei, ca resursa naturala limitata.
2019 (ianuarie) – 2020 (decembrie)
„Wings 4 youth – rezultate asteptate”
Proiectul „Wings4Youth“ este finantat prin Programul Drepturi, Egalitate si Cetatenie al Uniunii Europene (REC). Acest proiect are ca scop pregatirea tinerilor care urmeaza sa paraseasca sistemul institutionalizat de protectie a copilului, in tranzitia catre o viata independenta de succes. Tinerii, asistentii sociali, organizatiile si IMM-urile colaboreaza pentru a dezvolta modele integrate de sprijin al persoanelor care parasesc sistemul pentru integrarea lor prin dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, mentorat, pe piata fortei de munca, in special prin servicii de job coaching si traininguri personalizate pentru beneficiari, companii si ONG-uri.
„Azi pentru mâine pe Plajă”
Azi pentru Maine pe Plaja este un proiect de educatie de mediu si colectare selectiva a deseurilor (plastic, PET, aluminiu, hartie, carton si sticla) pe 4 din cele mai aglomerate plaje de pe litoralul romanesc: Mamaia, Eforie (Nord si Sud), Venus si Saturn. Romania are in prezent cel mai mic grad de reciclare din Uniunea Europeana, dupa Bulgaria, potrivit unui raport al Comisiei Europene din 2017. Scopul proiectului este de a creste gradul de responsabilitate fata de mediul inconjurator in randul turistilor de pe litoralul romanesc dar si in randul companiilor din turism din judetul Constanta, care desfasoara activitati comerciale pe cele patru plaje. Proiectul este finanțat de The Coca-Cola Foundation.
„Azi pentru mâine în Școli”
Scopul proiectului “Azi pentru Maine in Scoala” este de a creste nivelul de intelegere a conceptului de zero waste si de colectare selectiva a deseurilor si reciclarea acestora in Romania. Proiectul include doua componente: una de educatie privind un comportament responsabil fata de mediul inconjurator in randul copiilor din clasele V-VIII din mediul urban si una de colectare selectiva a deseurilor de catre acestia. Proiectul este finanțat de The Coca-Cola Foundation.